Share |

Pitkä historia lyhyesti

Kaksikymmentäviisi vuotta sitten, kun hurja nousukausi oli starttaamassa ja rahaa rakentamiseen riitti, Haukiputaalle rakennettiin ns. monitoimitalo, joka sai nimekseen Jatuli. Disco-salin nurkkaan rakennettiin näyttämö, korkealle ja keltaiseksi väritetty. Ei kysytty teatterin- eikä tauluntekijöiltä - arkkitehti tiesi miten talot rakennetaan. Disco-salin näyttämö toimi harjoitus- ja esiintymispaikkana nuutaman vuoden ajan paikkakunnan teatterintekijöille. Nurkka alkoi ahdistaa, mutta nimi jäi:

NURKKANÄYTTÄMÖ

Disco-salin jälkeen Nurkkanäyttämön päänäyttämönä toimi lähes 20 vuoden ajan Martinniemen vanha koulu, ja syksystä 2003 alkaen Nurkkanäyttämö on kortteerannut Teatterikuopalla, jota ylläpitää Kiiminkijoen opisto.

Nurkkanäyttämö on toiminut Kiiminkijoen opiston (entisen Haukiputaan ja Kiimingin opiston, entisen Haukiputaan työväenopiston) ryhmänä koko toimintansa ajan. Opisto on luonut hyvät olosuhteet ryhmän toiminnalle. Opistolla on päätoiminen teatteritaiteen opettaja ja ammattitaitoista teatteriteknistä henkilökuntaa.

Nurkkanäyttämöllä on ollut onni saada hyviä tekstejä suoraan kirjailijoilta, esim. Joni Skiftesvikiltä (Tuulen poika, Granfeltin sahalla ja Vastuullinen tehtävä) ja Päivi Alasalmelta (Rakas pappimme). Giovanni Boccaccion Decamerone on ollut menestynein näytelmä - sitä esitettiin 25 kertaa vuosina 1988 - 1990.

Nurkkanäyttämö on tuonut toimintavuosiensa aikana koko joukon näytelmiä ensi-iltaan. Lista löytyy linkin Menneitä aikoja -takaa.