Share |

Decamerone

Ensi-ilta 20.10.2007
(poistunut ohjelmistosta)

Nurkkanäyttämö valitsi 25-vuotisjuhlanäytelmäksi Giovanni Boccaccion Decameronen. Ritva Holmberg ja Mikko Viherjuuri ovat dramatisoineet näytelmän Boccaccion tarinoiden pohjalta. Idea on lähtöisin Suomen Teatterikoulussa vuonna 1972 tehdystä oppilastyöstä.

Näytelmässä ruhtinas sulkeutuu palatsiinsa ruttoa pakoon ja on kutsunut sinne Can della Scalan teatteriseurueen viihdyttämään itseään ja vieraitaan. Rutto on kuitenkin surmannut koko teatteriseurueen ja linnaan saapuukin köyhä, mutta lahjakas teatteriseurue.

Ohjaaja Raija Päkkilä oli myös vuoden 1988 toteutuksen takana, ja tuolloin oli mukana useita samoja nurkkanäyttämöläisiä kuin nytkin. Decamerone nostattaa punan kasvoille. Väistämättä. Tarinat ovat rohkeita, ja ne myös näytellään rohkeasti - mutta tyylikkäästi. Näytelmä on kypsynyt 19 vuoden aikana niin ohjauksellisesti kuin ilmaisullisestikin. 

deca_pinnit_p2.jpg

 

Työryhmä:
Ohjaus Raija Päkkilä, sävellykset Kari Korhonen, muusikot Kari ja Tuomas Korhonen, puvustus Ulpu Korpua, ompelijat Aino Halonen ja Iida Ukkola, lavastus Risto Viinamäki ja Timo Rautio, maskeeraus Vesa Pitkänen ja Niina Hurskainen, valot Mika Kainua, äänet Oku Pellinen, freskot Mika Kainua ja Oku Pellinen, painotuotteet Juha Virranniemi.

Rooleissa:
Risto Viinamäki, Elmo Rautio,  Timo Rautio, Satu Alatalo-Rautio, Tarja Martti, Maija Männikkö, Hannu Tihinen ja Juha Virranniemi.