Share |

Hannu Tihinen

Haukiputaalainen Hannu Tihinen sanoo, että hänen teatteriharrastuksensa voi katsoa alkaneeksi jo silloin, kun hän lapsena esitti kotiväelle ja sukulaisille omia esityksiään. Isä olikin aikoinaan sanonut: ”Hannu, sinun pitäisi mennä teatterialalle”. Harrastus sai pontta peruskouluaikojen filmikerhosta. Siellä Tihinen teki elokuvia ja usein esitti pääosaa. Tämän jälkeen kuvioihin tuli mukaan myös musiikkiharrastus esiintymisineen.

Oulussa syntynyt ja kasvanut Hannu Tihinen on siviiliammatiltaan koulutettu hieroja. Aikuisiän teatteriharrastus alkoi vuonna 2001. Nurkkanäyttämössä hän on ollut vuodesta 2002 alkaen. Vuosien varrella Tihinen on myös näytellyt muutamissa kotimaisissa elokuvissa.

Tihiselle mieliinpainuvimmat roolit ovat olleet Matin rooli Laiva Toivo Oulussa, Vatasen rooli Tulitikkuja lainaamassa –näytelmässä sekä Scroogen rooli Saiturin joulu –näytelmässä. Mukaan muistoihin nousevat myös näytelmät Liian paksu perhoseksi, Vaahteramäen Eemeli, Tuhkimo, Terveydeksi ja Decamerone.

Hannu sanoo, että teatteri on hieno laji, koska siinä voi esittää eri hahmoja ja tunteita laidasta laitaan. Samalla tulee solmineeksi uusia tuttavuuksia. Eniten potkua saa onnistuneesta ja uskottavasta roolisuorituksesta, joka uppoaa yleisöön.
 hannub.jpg