Share |

Juha Virranniemi

Juha Virranniemen teatteriharrastus on jatkunut yli 15 vuotta. Hän on Kokkolassa vietettyjä opiskeluvuosia lukuun ottamatta ollut aina Raija Päkkilän ohjauksessa. Työarjessa hän on päätoimittaja, ja harrastusarjessa hän sekä on näyttämöllä että suunnittelee Nurkkanäyttämön painotuotteita.

Juha tuli mukaan ryhmään vuonna 1999 Dario Fon Kaikki vorot eivät tule varkaisiin -näytelmään. Kakkosrosvon rooli oli valtaisa: repliikkejä oli kaksi, toinen niistä oli näytelmän viimeinen, ja toinen oli "mitä?". Kasvurooleja ovat olleet Ernin rooli Sisko Istanmäen näytelmässä Liian paksu perhoseksi (2003) ja Vatasen Jussin rooli Maiju Lassilan tekstissä Tulitikkuja lainaamassa (2005). Eniten vääntöä vaativaksi tekstiksi Juha nimeää komisario Roughin roolin Patrik Hamiltonin Kaasuvalossa (2006).

Juha sanoo, että Nurkkanäyttämö ei ole vain teatteriryhmä. Harrastus muodostaa kokonaisuuden, joka on paljon enemmän kuin näyttämöllä vietetyt tunnit tietyn roolin tekijänä. Kiitosta saa se, että ryhmä saa harjoitella tarkoituksenmukaisissa puitteissa ammattilaisten kanssa. Sitä ei kaikilla harrastajilla ole.


 ristob.jpg